زندگی با مایکروسافت

تقدیم به اینترنت که شمال و جنوب ندارد و تقدیم به دیتابیس ها که خستگی ناپذیر خاطرات ما را ثبت می کنند

زندگی با مایکروسافت

تقدیم به اینترنت که شمال و جنوب ندارد و تقدیم به دیتابیس ها که خستگی ناپذیر خاطرات ما را ثبت می کنند

بررسی شکست پروژه های نرم افزاری

مقدمه

 

امروزه بیش از نیمی از پروژه های آی تی با شکست مواجه می شوند و البته این آمار خوش بینانه ای هست چرا که منابع زیادی آن را از 68 تا 80 درصد نیز تخمین می زنند. بدیهی است که هر چقدر اندازه پروژه بزرگتر باشد شکست آن نیز ملموس تر خواهد بود . اما شکست صرفا برای پروژه های بزرگ نیست بلکه پروژه های متوسط و کوچک و حتی پروژه های دو هفته ای نیز ممکن است با شکست مواجه شوند ، با این تفاوت که شدت آنها به مراتب کوچکتر است .در پروژه های کوچکتر یا متوجه شکست پروژه نمی شویم و یا اصلا آن را جدی نمی گیریم. زیرا یک پروژه کوچک به هر حال دیر یا زود به اتمام می رسد و مشکل حادی هم بوجود نمی آید. نادیده گرفتن این شکست ها و برخورد راحت و بدون برنامه با پروژه ها ممکن است شرکت ها و اعضای تیم را در اولین برخورد با پروژه ای با مقیاس بزرگ به دردسر بزرگی بیندازد .چیزی که نگارنده دقیقا آن را تجربه کرده است .

بررسی شکست

قبل از ادامه بهتر است بگویم این مقاله صرفا بر اساس تجربه و مطالعه شخصی می باشد.

برای بررسی این موضوع که چرا پروژه های نرم افزاری با شکست مواجه می شوند ابتدا بهتر است به این سوال پاسخ دهیم که چه موقعی یک پروژه را شکست خورده می پنداریم؟

  • عدم توانایی فنی تیم برنامه نویسی برای اتمام پروژه یکی از مهمترین دلایل می باشد.
  • اگر به هر دلیلی پروژه در وقت معین خود به اتمام نرسد و دیر تحویل داده شود پروژه شکست خورده است .
  • اگر هزینه های پروژه از بودجه تعیین شده تجاوز کند
  • اگر پروژه بعد از اتمام نتواند اکثر نیازمندی های مشتری را در بر بگیرد و در نتیجه بعد از اتمام مورد استفاده قرار نگیرد باز هم پروژه شکست خورده محسوب می شود.

  ادامه مطلب ...